Μαίνεται η αντιπαράθεση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, με τα δύο στρατόπεδα να ακονίζουν μαχαίρια ενόψει της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής την ερχόμενη βδομάδα, ενώ ταυτόχρονα σε κοινοβουλευτικό επίπεδο ο ΣΥΡΙΖΑ κινδυνεύει να χάσει τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης καθώς το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται δύο μόλις έδρες πίσω απ’ αυτόν μετά τη διαγραφή της Αθηνάς Λινού, ενώ μένει να φανεί πώς θα χειριστεί την Πόπη Τσαπανίδου μετά και τη δική της άρνηση να παραδώσει την έδρα που κατέλαβε με την παραίτηση του Οθωνα Ηλιόπουλου.
Βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ ορκίσθηκε σήμερα η Πόπη Τσαπανίδου κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής. Ανακοινώθηκε επίσης και η διαγραφή της βουλευτή Αθ. Λινού από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.
Η Αθηνά Λινού, είναι 14η ανεξάρτητη βουλευτής του Κοινοβουλίου κατά την τρέχουσα κοινοβουλευτική περίοδο. Μετά την διαγραφή της κυρίας Λινού από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αριθμεί 34 βουλευτές.
Μετά τις κόντρες και τις ραγδαίες εξελίξεις των τελευταίων ημερών στον ΣΥΡΙΖΑ, το βλέμμα όλων είναι στραμμένο στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος που θα διεξαχθεί στις 7-8 Σεπτεμβρίου, όπου οι «87» θα προσέλθουν με το αίτημα της εκ νέου προσφυγής στη βάση του κόμματος για εκλογή νέου προέδρου, αίτημα που κατέθεσε χτες η Ολγα Γεροβασίλη και με το οποίο συμφωνούν, απ’ ό,τι φαίνεται, ο ευρωβουλευτής Ν. Φαραντούρης που έχει εκφράσει επιθυμία διεκδίκησης της προεδρίας, ο Π. Πολάκης τουλάχιστον μέχρι στιγμής και εφόσον η προσπάθεια κατευνασμού του με την καρατόμηση Λινού δεν ευοδωθεί, αλλά και ο Σ. Φάμελλος.
«Πρέπει να απευθυνθεί στους ανθρώπους που στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Θα πρέπει ο ίδιος να πάρει την ευθύνη ενός αρχηγού, ενός προέδρου κόμματος αξιωματικής αντιπολίτευσης και να δώσει λύση», δήλωσε η Ολγα Γεροβασίλη.
Εσωκομματικές κάλπες δεν απέκλεισε και η Βούλα Κεχαγιά. Μιλώντας στο OPEN ανέφερε: «Ο πρόεδρος έχει πει στην Πολιτική Γραμματεία ότι δεν θα ήθελε να ταλαιπωρήσει τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή τη βάση του ΣΥΡΙΖΑ, σε μία ακόμα εκλογική αναμέτρηση. Αυτό, όμως, μπορεί να μην μπορεί να αποφευχθεί. Δεν ξέρω, θα το δούμε. Δεν μπορώ να εικάζω».
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος Στ. Κασσελάκης φέρεται να «ξορκίζει» σε αυτή τη φάση τις νέες εκλογές και ζητά από τους αμφισβητίες να τον «προκαλέσουν», δηλώνοντας έτοιμος για μια νέα «μονομαχία».
Μιλώντας στο MEGA ο Στέφανος Κασσελάκης, απευθύνθηκε πάλι στους εσωκομματικούς επικριτές του λέγοντας «εάν αμφιβάλλουν για τη στήριξη που έχω από τη βάση του ΣΥΡΙΖΑ ας με προκαλέσουν, δεν έχω κανένα πρόβλημα».
Το ερώτημα είναι, λοιπόν, εάν θα κατατεθεί πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη και από ποιους. Σε μια τέτοια περίπτωση, ενδιαφέρον παρουσιάζει το ποιοι τελικά θα στηρίξουν μια τέτοια πρόταση, καθώς οι 87 δεν φτάνουν για να αλλάξουν τις ισορροπίες και θα χρειαστεί ευρύτερες συμμαχίες.