Μαζικές επιθέσεις με εκατοντάδες drones και δεκάδες πυραύλους πραγματοποιήθηκαν σήμερα σε Ουκρανία και Ρωσία.
Μια μεγάλη πυρκαγιά σημειώθηκε σε εργοστάσιο πυρίτιδας στην περιοχή Ταμπόβ της Ρωσίας κατά τη διάρκεια της νύχτας, σύμφωνα με ρωσικά κανάλια στο Telegram. Δημοσιεύματα στα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η πυρκαγιά προκλήθηκε από μεγάλης κλίμακας επίθεση με drones στην περιοχή, αλλά δεν ανέφεραν επίθεση στο εργοστάσιο. Το εργοστάσιο είναι μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανικές εγκαταστάσεις στη Ρωσία που κατασκευάζει πυρομαχικά για τον στρατό και έχει γίνει στόχος επιθέσεων με drones το προηγούμενο διάστημα. Ο στρατός της Ουκρανίας δεν έχει σχολιάσει το γεγονός. Η Ρωσία φέρεται να κατέστρεψε επίσης τον πύργο κεραίας του στρατού της Ουκρανίας κοντά στο Ναβχόροντ-Σιβερσκίι, σύμφωνα με το Russia Today.
Οι νυχτερινές επιθέσεις της Ρωσίας σε όλη την περιελάμβαναν ένα μπαράζ 85 drones, εκ των οποίων τα 40 καταρρίφθηκαν, σύμφωνα με τον στρατό του Κιέβου. Οι κύριες περιοχές της αεροπορικής επιδρομής είναι οι περιοχές του Χάρκοβου, του Ντόνετσκ και της Οδησσού. Ο ουκρανικός στρατός δήλωσε ότι η Ρωσία εκτόξευσε συνολικά 315 drones και επτά πυραύλους εναντίον ουκρανικών πόλεων. Η ουκρανική αεράμυνα, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των Ουκρανών, κατέρριψε 213 drones, δύο βαλλιστικούς πυραύλους και δύο πυραύλους «Kρουζ».
Μια ακόμη ανταλλαγή αιχμαλώτων πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, μετά από μια ανταλλαγή τη Δευτέρα, σύμφωνα με συμφωνία από τις πιο πρόσφατες συνομιλίες Ουκρανίας-Ρωσίας στην Τουρκία. Μεταξύ αυτών ήταν στρατιώτες που αιχμαλωτίστηκαν στη μάχη για τη Μαριούπολη, ενώ η Ρωσία, όπως συμφωνήθηκε επίσης στην Κωνσταντινούπολη, επέστρεψε τις σορούς 1.212 Ουκρανών στρατιωτών.
Ο πρέσβης της Ρωσίας στην Ουάσινγκτον δήλωσε ότι οι νέες συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ θα πραγματοποιηθούν «πολύ σύντομα» και θα μεταφερθούν στη Μόσχα. Την ίδια ώρα, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Πιτ Χέγκσεθ, δήλωσε ότι ο αμυντικός προϋπολογισμός που αφορά τη στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία θα μειωθεί, καθώς όπως είπε «μια ειρηνική διευθέτηση μέσω διαπραγματεύσεων είναι προς το συμφέρον και των δύο μερών και των συμφερόντων του έθνους μας, ειδικά ενόψει όλων των αντικρουόμενων συμφερόντων σε όλο τον κόσμο».
Πηγή: 902.gr