Έφυγε από τη ζωή ο σύντροφος Βασίλης Λιόγκαρης, ο συγγραφέας “της γενιάς και της τάξης του”.
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1933 από γονείς πρόσφυγες. Σπούδασε θέατρο. Ως παιδί έζησε τη λαίλαπα του πολέμου και της κατοχής. Έγινε μέλος της ΕΠΟΝ.
Εργάστηκε στον χώρο της βιομηχανίας, εργάτης και πρωτοστάτησε στους αγώνες μέσα από το Σωματείο του και το Κόμμα με μαχητικότητα και πείσμα.
Παράλληλα ασχολήθηκε με τη συγγραφή διηγημάτων, μυθιστορημάτων, άρθρων στον Τύπο. Υπήρξε συνεργάτης του «Ριζοσπάστη» για χρόνια με τη στήλη «Διακριτικά», καθώς και πολύτιμος συνεργάτης των εκδόσεων της «Σύγχρονης Εποχής». Τα τελευταία χρόνια ο Βασίλης μας τιμούσε στο Ατέχνως με τα ξεχωριστά του κείμενα.
Ο Βασίλης Λιόγκαρης ήταν ο συγγραφέας που φώτισε άπλετα τις μικρογραφίες της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας. Το έργο του διακρίνεται από ευαισθησία, χιούμορ, περιγραφικότητα.
Ήταν μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών και για πολλά χρόνια μέλος της Επιτροπής Κρίσης Νέων Μελών.
Η κηδεία θα γίνει αύριο Παρασκευή στις 11 π.μ. στο Νεκροταφείο Καλλιθέας.
Το Ατέχνως και όλοι οι συνεργάτες εκφράζουμε τη θλίψη μας και τα βαθιά συλλυπητήριά μας στους οικείους του αγαπητού Βασίλη.
Οι Κομματικές Οργανώσεις Καλλιθέας του ΚΚΕ αποχαιρετούν με θλίψη και υπερηφάνεια τον σύντροφο Βασίλη Λιόγκαρη και εκφράζουν τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του. Οι Οργανώσεις σημειώνουν ότι: “Το συγγραφικό του έργο παραμένει ανεξίτηλο στις μνήμες όλων, καθώς με ιδιαίτερη ευαισθησία ανέδειξε τις ηρωικές στιγμές της ΕΑΜικής Αντίστασης στην Καλλιθέα μέσα από το βιβλίο του “Συνοικισμός Χαροκόπου”. Δε θα ξεχάσουμε ποτέ τον τρόπο που παρουσίαζε το χρονικό της μάχης της μάχης του Κάστρου της οδού Μπιζανίου, γραμμένο από τον ίδιο στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης . Η διατύπωσή του “Κάστρο δεν ήτανε, μα άντεξε σαν Κάστρο”, εμπνέει μέχρι και σήμερα τις νεότερες γενιές συντρόφων και φίλων του Κόμματος, όπως και λαϊκών ανθρώπων της Καλλιθέας”.
Η ΤΟ Καλλιτεχνών της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.