Από τα ΜΜΕ της χώρας, προβλήθηκε ιδιαίτερα η παρακάτω είδηση, που συνοδεύτηκε και με το ανάλογο βίντεο:
«Βίντεο που φτιάχτηκε με τη βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης δείχνει τον Ιησού Χριστό με το «πραγματικό του πρόσωπο».Οι επιστήμονες έχουν προσπαθήσει επανειλημμένα να αναπαραστήσουν το πρόσωπο του Ιησού, βασιζόμενοι σε ιστορικές αναφορές από τα Ευαγγέλια και την Ιερά Σινδόνη, το σάβανο που φέρεται να αποτυπώνει το πρόσωπό του. Στο βίντεο, ο Ιησούς παρουσιάζεται με μακριά μαλλιά και γενειάδα, να χαμογελάει, να γυρίζει το κεφάλι του και να προσεύχεται, ενώ το σώμα του εμφανίζει μώλωπες, οι οποίοι παραπέμπουν στη Σταύρωση.»
Δεν θα ασχοληθούμε με την επιστημονική ή όχι τεκμηρίωση της ιστορικότητας του Ιησού Χριστού. Ούτε φυσικά με τις γνωστές δυνατότητες της «Τεχνητής Νοημοσύνης», αλλά με αυτό καθ’ αυτό γεγονός-αποτέλεσμα και την επιστημονικότατα του.
Για την κατασκευή του βίντεο χρησιμοποιήθηκαν προφανώς τα υπάρχοντα «δεδομένα» που κάθε άλλο επιστημονικά και ιστορικά τεκμηριωμένα είναι:
-Για παράδειγμα η περίφημη «Ιερά Συνδόνη» (του Τορίνου) αποδείχτηκε ότι είναι του 13ου αιώνα…
– Οι πρώτες εικόνες του Ιησού Χριστού- εμφανίστηκαν τον 3ο αιώνα και συστηματικά από τον 6ο αιώνα.
– Όσο δε για τα ίδια τα Ευγγγελία (πέρα από την αντιφατικότητα μεταξύ τους) δεν μπορούν να θεωρηθούν επιστημονικά-ιστορικά εγχειρίδια.
Να λοιπόν πως με τη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης, στηριγμένης σε μη επιστημονικά δεδομένα μπορούν να παραχθούν «όμορφα» οπτικά αλλά ανορθολογικά αποτελέσματα!