Εν αρχή ην (πρεμιέρα 1966) “Star Trek: The Original Series“. Από τότε το επιστημονικής φαντασίας franchise _χρήμα γαρ άφθονο, βοηθούντων εκατομμυρίων θεατών σε όλο τον κόσμο (λάτρεις των Kirk, Picard, Janeway, Sisko, Spock, Pike, Archer, Burnham κλπ) πήρε διαστάσεις διαστημικής αυτοκρατορίας με πολλαπλές σειρές, ταινίες μεγάλου μήκους, κόμικς, merch και πολλά άλλα, μάλιστα, η ποσότητα των “Star Trek” ταινιών και σειρών που υπάρχει είναι “αμέτρητη”. Τελευταία πάντως το Paramount+ φιλοξενεί, σχεδόν τα πάντα, που έχουν να κάνουν με “Star Trek”.
Πάμε λοιπόν…
Γράφει ο \\ Αστέρης Αλαμπής _Μίδας
- “Star Trek: Enterprise”
Διαδραματίζεται εκατό χρόνια πριν από τις περιπέτειες των Kirk, Spock και του υπόλοιπου πληρώματος του “Star Trek: The Original Series”. Η σειρά προβλήθηκε από το 2001 έως το 2005, με τον Scott Bakula να πρωταγωνιστεί ως Jonathan Archer, κυβερνήτης του Enterprise NX-01. Η εκδοχή του Enterprise που είδαμε στη σειρά ήταν στην πραγματικότητα το πρώτο αστρόπλοιο που κατασκευάστηκε στη Γη και μπορούσε να φτάσει σε ταχύτητα δίνης πέντε. - “Star Trek: Discovery“: Σεζόν 1 και 2
Σε αυτό το σημείο τα πράγματα περιπλέκονται λιγάκι, καθώς οι δύο πρώτες σεζόν του “Star Trek: Discovery” διαδραματίζονται πριν από το “Star Trek: The Original Series”, αλλά οι σεζόν 3 και 4 μας οδηγούν σε άγνωστα μονοπάτια, πηγαίνοντάς μας πολλούς αιώνες μπροστά. Όσο για το τι πραγματεύεται το “Discovery”, η σειρά διαδραματίζεται μια δεκαετία πριν από το “Original Series”, με τη Sonequa Martin-Green να πρωταγωνιστεί στον ρόλο της Michael Burnham, ενσαρκώνοντας μια διοικήτρια του Starfleet που κατά λάθος συμβάλλει στο ξέσπασμα ενός πολέμου μεταξύ της Ενωμένης Ομοσπονδίας Πλανητών και της Αυτοκρατορίας των Klingon. Μετά από αυτά τα γεγονότα περνάει στρατοδικείο, χάνει τη θέση της και μετατίθεται στο U.S.S. Discovery. - “Star Trek: Strange New Worlds”
Το “Star Trek: Strange New Worlds” διαδραματίζεται επίσης πριν από τα γεγονότα του “Star Trek: The Original Series” και ακολουθεί την ιστορία του “Star Trek: Discovery”, με τον κυβερνήτη Christopher Pike του Anson Mount, να κάνει την εμφάνισή του στη δεύτερη σεζόν. Αν αυτό το όνομα σας ακούγεται οικείο, είναι επειδή ο Pike εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο αρχικό αποτυχημένο πρώτο επεισόδιο “The Cage” του “Star Trek: The Original Series” με τον James T. Kirk να τον διαδέχεται μετά την αποχώρηση του αρχικού ηθοποιού, Jefferey Hunter, από τη σειρά.
Κάνοντας ένα fast forward όλα αυτά τα χρόνια αργότερα, είχαμε την ευκαιρία να μάθουμε περισσότερα για την ιστορία του Christopher Pike και πολλών άλλων γνωστών χαρακτήρων από το “Original Series” ενώ νέα πρόσωπα ήρθαν επίσης στο προσκήνιο. Μια ωραία πινελιά είναι ότι σκάφος που χρησιμοποιεί το πλήρωμα είναι το U.S.S. Enterprise NCC-1701, το ίδιο πλοίο που σύντομα θα έχει τον Kirk ως τον κυβερνήτη του. - “Star Trek: The Original Series”
Είναι η σειρά που τα ξεκίνησε όλα – το “Star Trek: The Original Series”. Από τον δημιουργό Gene Roddenberry, το πρώτο “Star Trek” ήταν μια κομβική στιγμή στην ιστορία της τηλεόρασης και του κινηματογράφου καθώς θα πυροδοτούσε μια αλυσιδωτή αντίδραση, οδηγώντας στη δημιουργία ενός από τα πιο αγαπημένα και επιτυχημένα franchises όλων των εποχών. Ωστόσο, την εποχή που πρωτοκυκλοφόρησε δεν έφτασε ποτέ σε αυτό το θρυλικό status που θα αποκτούσε αργότερα, καθώς η χαμηλή τηλεθέαση οδήγησε σε εντολή ακύρωσης μετά από μόλις τρεις σεζόν που προβλήθηκαν από το 1966 έως το 1969, στην πορεία απέκτησε ένα τεράστιο κοινό και η ιστορία του συνεχίστηκε, δημιουργώντας τα θεμέλια για όλες τις περιπέτειες του “Star Trek” που έχουμε σήμερα. Πρωταγωνιστούσαν ο William Shatner ως James T. Kirk και ο Leonard Nimoy ως Spock, ωστόσο δεν ήταν οι μόνοι που έμειναν στην ιστορία καθώς και το υπόλοιπο πλήρωμα θα γινόταν εξίσου εμβληματικό με αυτούς. Όσο για το τι αφορούσε η σειρά; Καλύτερα να αφήσουμε τον Kirk να σας το διηγηθεί όπως έκανε κατά τη διάρκεια των τίτλων αρχής κάθε επεισοδίου… “Διάστημα: τα τελευταία σύνορα. Αυτά είναι τα ταξίδια του διαστημόπλοιου Enterprise. Η πενταετής αποστολή του: να εξερευνήσει παράξενους νέους κόσμους, να αναζητήσει νέα ζωή και νέους πολιτισμούς, να πάει με τόλμη εκεί που κανείς δεν έχει πάει πριν”.
Το “Star Trek” του 2009, το οποίο σκηνοθέτησε ο J.J. Abrams, εγκαινίασε μια εντελώς νέα εποχή για το “Star Trek” franchise και λειτούργησε ως reboot για τη σειρά, όπου εξακολουθούσαν να πρωταγωνιστούν πολλοί από τους χαρακτήρες του “Star Trek: The Original Series”, αν και τους υποδύονταν διαφορετικοί ηθοποιοί.
- “Star Trek: The Animated Series”
Μπορεί το “Star Trek: The Original Series” να ακυρώθηκε μετά από μόλις τρεις σεζόν, η δημοτικότητά του όμως αυξήθηκε, εξαιτίας των επαναπροβολών των επεισοδίων του από άλλα κανάλια (με το λεγόμενο broadcast syndication). Μετά από αυτή την απρόσμενα θετική εξέλιξη, ο Gene Roddenberry, βλέποντας τη θερμή υποδοχή του κοινού, αποφάσισε ότι ήθελε να συνεχίσει τις περιπέτειες του πληρώματος του Enterprise NCC-1701 σε μορφή κινουμένων σχεδίων, επαναφέροντας πολλούς από τους αρχικούς χαρακτήρες και τους ηθοποιούς που τους ενσάρκωναν για μια ακόμη προσπάθεια.
Το “Star Trek: The Animated Series” διήρκεσε δύο σεζόν από το 1973 έως το 1974 και μας χάρισε περισσότερες ιστορίες από το Enterprise και τις περιπέτειές του σε ολόκληρο τον γαλαξία.
- “Star Trek: The Motion Picture”
Η πρώτη “Star Trek” ταινία ήταν πολύ μεγάλη υπόθεση, καθώς επανέφερε το πλήρωμα του “Star Trek: The Original Series”, για πρώτη φορά με την ακύρωση της σειράς το 1969. Ωστόσο, ο δρόμος προς τις κινηματογραφικές αίθουσες δεν ήταν και ο πιο εύκολος για το τότε νεοσύστατο franchise, καθώς ο Roddenberry αρχικά απέτυχε να πείσει την Paramount Pictures ότι ένα κινηματογραφικό sequel άξιζε τον κόπο, το 1975. Στην ταινία, ο James T. Kirk ήταν πλέον ναύαρχος του Starfleet. Με αφορμή ορισμένα γεγονότα που περιστρέφονται γύρω από την παρουσία ενός μυστηριώδους εξωγήινου σύννεφου ενέργειας ονόματι V’Ger, ο καπετάνιος αναγκάζεται να αναλάβει ξανά τον έλεγχο του ανακαινισμένου πλέον U.S.S. Enterprise με πολλά γνωστά πρόσωπα να τάσσονται στο πλευρό του. - “Star Trek II: The Wrath of Khan”
Ο δημιουργός του “Star Trek”, Gene Roddenberry, είχε γράψει ένα sequel για το “Star Trek: The Motion Picture”, αλλά η Paramount το απέρριψε αφού η υποδοχή της πρώτης ταινίας δεν ευθυγραμμίστηκε με τις προσδοκίες του στούντιο. Η Paramount, στη συνέχεια, τον απομάκρυνε από την παραγωγή και έφερε τους Harve Bennett και Jack B. Sowards για να γράψουν το σενάριο και τον Nicholas Meyer για να σκηνοθετήσει τη νέα ταινία.Η απόφαση του στούντιο αποδείχθηκε επιτυχής, καθώς το “Star Trek II: The Wrath of Khan” θεωρείται από πολλούς, συμπεριλαμβανομένου του IGN, ως η καλύτερη “Star Trek” ταινία. Η ιστορία ακολουθούσε τη μάχη μεταξύ του U.S.S. Enterprise και του Khan Noonien Singh του Ricardo Montalban. Ο Khan είναι ένας γενετικά τροποποιημένος υπεράνθρωπος ο οποίος – μαζί με ολόκληρο τον λαό του- του εξορίστηκε από τον Kirk σε έναν απομακρυσμένο πλανήτη στο επεισόδιο “Space Seed” της πρωτότυπης σειράς. Στη δεύτερη ταινία του franchise, ο Khan επιστρέφει, διψασμένος για εκδίκηση, μετά από 15 χρόνια εξορίας. - “Star Trek III: The Search for Spock”
Το “Star Trek III: The Search for Spock” συνεχίζει την ιστορία από κει που την άφησε το στο “Wrath of Khan” και διαδραματίζεται στη σκιά του θανάτου του Spock. Ενώ τα μέλη του πληρώματος στο U.S.S. Enterprise πίστευαν ότι ο αξιωματικός τους χάθηκε για πάντα, ο Kirk μαθαίνει ότι το πνεύμα/katra του Spock ζει στην πραγματικότητα μέσα στο μυαλό του Dr. McCoy του DeForest Kelley, ο οποίος άρχισε να έχει μια περίεργη συμπεριφορά από τότε που πέθανε ο φίλος του. Έτσι ξεκινά μια περιπέτεια που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την κλοπή του U.S.S. Enterprise, μια επίσκεψη από τον πατέρα του Spock, τον Sarek και μια σύγκρουση με τους Klingons. - “Star Trek IV: The Voyage Home”
Ενώ ο θρίαμβος του Kirk και του πληρώματος του μετά την επιτυχημένη διάσωση του Spock είναι αδιαμφισβήτητος, δεν κατάφερε τελικά να απαλλάξει την ομάδα από την κατηγορίες που έφερε πάνω της η κλοπή και η απώλεια του Enterprise. Kαθώς ετοιμάζεται να λογοδοτήσει για τις πράξεις του, το πρώην πλήρωμα του Enterprise ανακαλύπτει πως κάτι απειλεί τη Γη, και έτσι ταξιδεύει πίσω στο χρόνο προκειμένου να σώσει όλα όσα αγαπά. Το “The Voyage Home” είναι μια ιδιαίτερη προσθήκη του franchise καθώς διαφοροποιείται σημαντικά από τη σειρά και τις προηγούμενες ταινίες, λαμβάνοντας ως επί το πλείστον χώρα στο San Francisco του 1986 αντί για το διάστημα του 2200. - “Star Trek V: The Final Frontier”
Το “Star Trek V: The Final Frontier” φέρνει και πάλι πίσω τους αγαπημένους μας ήρωες από το “Star Trek: The Original Series”, ωστόσο από πολλούς θεωρείται ως μία από τις πιο αδύναμες ταινίες των Kirk, Spock, McCoy κ.λπ. Σε αυτή την περιπέτεια, το πλήρωμα αναγκάζεται να διακόψει άρον άρον την άδειά του καθώς αναλαμβάνει να αντιμετωπίσει τον Sybok έναν κάτοικο του πλανήτη Vulcan, που ταξιδεύει στον γαλαξία αναζητώντας τον Θεό. - “Star Trek VI: The Undiscovered Country”
Το Star Trek VI: The Undiscovered Country” είναι η τελευταία κινηματογραφική εμφάνιση του πληρώματος του “Star Trek: The Original Series” και αυτή τη φορά η κεντρική απειλή είναι οι Klingons. Μετά από μια ολέθρια επιχείρηση εξόρυξης, το φεγγάρι Praxis των Klingon καταστρέφεται και ολόκληρος ο κόσμος τους απειλείται. Ο Καγκελάριος των Klingon, Gorkon αναγκάζεται να απογοητεύσει τον πολεμοχαρή λαό του και προσπαθεί να συνάψει ειρήνη με την Ομοσπονδία. Έτσι ξεκινά μια περιπέτεια που παραπέμπει στην πτώση της Σοβιετικής Ένωσης και του Τείχους του Βερολίνου και αποχαιρετά συγκινητικά τους χαρακτήρες που γνωρίσαμε και αγαπήσαμε το 1966, αν και κάποιοι από αυτούς θα εμφανίζονταν ευτυχώς και σε μελλοντικά sequel. - “Star Trek: The Next Generation”
Αφού περάσαμε τις έξι βασικές ταινίες που βασίστηκαν στη σειρά “Star Trek: The Original Series”, φτάσαμε επιτέλους στην -κατά πολλούς- καλύτερη “Star Trek” σειρά όλων των εποχών – το “Star Trek: The Next Generation”. Η σειρά, με πρωταγωνιστή τον Patrick Stewart ως Captain Jean-Luc Picard, προβλήθηκε από το 1987 έως το 1994 και χάρισε 178 επεισόδια μέσα από μια πορεία 7 τηλεοπτικών σεζόν.
Το “The Next Generation” έφερε πολλούς εμβληματικούς χαρακτήρες όπως ο William Riker, ο Data, ο Worf, ο Geordi La Forge, η Deanna Troi και η Dr. Beverly Crusher, και πολλά από αυτά τα αγαπημένα πρόσωπα θα επέστρεφαν και για το “Star Trek: Picard”, το οποίο αποτέλεσε τη συνέχεια αυτής της ιστορίας. Ενώ βρισκόμαστε και πάλι στο U.S.S. Enterprise, η ιστορία του “Star Trek: The Next Generation” λαμβάνει χώρα έναν αιώνα μετά τα γεγονότα του “Star Trek: The Original Series”. Ωστόσο, και πάλι βλέπουμε κάποια γνώριμα πρόσωπα να κάνουν την εμφάνισή τους κατά καιρούς.
- “Star Trek Generations”
Ενώ το “Star Trek Generations” είναι η πρώτη ταινία που παρουσιάζει στο κινηματογραφικό κοινό το πλήρωμα της σειράς “Star Trek: The Next Generation”, παρουσιάζει επίσης μια συνεργασία, μεταξύ του Καπετάνιου Jean-Luc Picard και του Καπετάνιου James T. Kirk.
Οι ήρωές μας αντιμετωπίζουν έναν El-Aurian, ονόματι Δρ. Tolian Soran, ο οποίος είναι διατεθειμένος να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να επιστρέψει σε μια εξωδιάστατη πραγματικότητα που ονομάζεται Nexus. Για να μην σας αποκαλύψουμε πολλές λεπτομέρειες, να σας πούμε απλώς ότι αυτά τα γεγονότα οδηγούν σε μια συνάντηση ανάμεσα σε αυτούς τους δύο θρυλικούς καπετάνιους και έναν συναισθηματικό αποχαιρετισμό προς την πρωτότυπη σειρά (αν και δυστυχώς δεν επέστρεψαν όλοι οι χαρακτήρες που θα θέλαμε να δούμε). - “Star Trek: First Contact”
Εκτός από τη δεύτερη κινηματογραφική εμφάνιση του πληρώματος του “The Next Generation”, το “Star Trek: First Contact” ήταν και το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Jonathan Frakes στον κινηματογράφο, του ηθοποιού που ενσάρκωσε τον William Riker. Σε αυτή την ταινία, οι φρικιαστικοί Borg έρχονται στο προσκήνιο και αναγκάζουν τους ήρωές μας να ταξιδέψουν πίσω στο χρόνο για να προστατέψουν τη Γη, και να σταματήσουν τους εξωγήινους προτού αφομοιώσουν ολόκληρη την ανθρωπότητα.
Αυτή η ταινία ανασκαλεύει το τραύμα που άφησε στους οπαδούς η σειρά, καθώς παρουσιάζει την αφομοιωμένη εκδοχή του Jean-Luc Picard -που πλέον είναι Locutus των Borg- , ενώ επίσης περιλαμβάνει την πρώτη πτήση δίνης στην ιστορία του “Star Trek”, μια αναφορά στο “Deep Space Nine” και πολλά ακόμα. - “Star Trek: Insurrection”
Το “Star Trek: Insurrection”, είναι η τρίτη κινηματογραφική εμφάνιση του πληρώματος του “The Next Generation” και μας αφηγείται μια ιστορία που επικεντρώνεται στους Ba’Ku: μια εξωγήινη φυλή που ζει σε έναν πλανήτη με αναζωογονητικές ιδιότητες οι οποίες καθιστούν τους Ba’Ku πρακτικά άτρωτους . Οι Ba’Ku, απειλούνται τόσο από την έτερη εξωγήινη φυλή Son’a, όσο και από την Ομοσπονδία. Ο Κυβερνήτης Jean-Luc Picard και το πλήρωμά του αντιτάσσονται στις διαταγές της Ομοσπονδίας με την ελπίδα να σώσουν τους ειρηνικούς Ba’Ku, και μπαίνουν σε μια περιπέτεια που ενώ ακούγεται ενδιαφέρουσα, κατά πολλούς θυμίζει περισσότερο ένα εκτεταμένο επεισόδιο της σειράς αντί για μια μεγάλη blockbuster παραγωγή. - “Star Trek: Nemesis”
Η τελευταία ταινία που ακολουθεί τον ομάδα του “Star Trek: The Next Generation” είναι το “Star Trek: Nemesis” αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε να πούμε ότι αποτέλεσε έναν αξιόλογο αποχαιρετισμό για τη νεότερη γενιά του πληρώματος. Η ιστορία φέρνει κάποια ενδιαφέρονται στοιχεία, όπως για παράδειγμα τον χαρακτήρα του Shinzon που ενσαρκώνει ο Tom Hardy, αλλά περιλαμβάνει επίσης και πολλά στοιχεία που έχουν ξαναχρησιμοποιηθεί, ούσα συχνά επαναληπτική. Η ταινία μας χαρίζει κάποιες ευχάριστες στιγμές και αλληλεπιδράσεις μεταξύ των αγαπημένων μας χαρακτήρων από το TNG, αλλά δεν ήταν ακριβώς το αντίο που πολλοί ήλπιζαν. Κι αυτό γιατί δεν θα ήταν η τελευταία φορά που θα τους βλέπαμε. - “Star Trek: Deep Space Nine”
Το “Star Trek: Deep Space Nine” είναι η τέταρτη σειρά του “Star Trek” και διήρκησε από το 1993 έως το 1999 χαρίζοντάς μας 176 επεισόδια κατά τη διάρκεια των επτά σεζόν της. Το “Deep Space Nine” ήταν επίσης η πρώτη σειρά “Star Trek”, που δημιουργήθηκε χωρίς την άμεση εμπλοκή του Gene Roddenberry, με τους Rick Berman και Michael Piller να τον αντικαθιστούν. Επιπλέον, ήταν η πρώτη σειρά που ξεκίνησε την ίδια στιγμή που μια άλλη σειρά του Star Trek – το “The Next Generation” – βρισκόταν ακόμα στον αέρα.
Το “The Next Generation” ήταν στενά συνδεδεμένο με το “Deep Space Nine”, με μπόλικες αναφορές και χαρακτήρες από το TNG όπως ο Worf και ο Miles O’Brien να παίζουν μεγάλο ρόλο στο DS9. Άλλοι χαρακτήρες του TNG έκαναν επίσης τις εμφανίσεις τους κατά καιρούς, συμπεριλαμβανομένου του Κυβερνήτη Jean-Luc Picard, ενώ χαρακτήρες από το DS9 εμφανίστηκαν επίσης στο TNG.
Το “Deep Space Nine” διαφοροποιήθηκε αισθητά από τις προηγούμενες “Star Trek” σειρές, καθώς όχι μόνο διαδραματιζόταν κυρίως σε έναν διαστημικό σταθμό – το ομώνυμο Deep Space Nine – αλλά ήταν και η πρώτη σειρά που είχε ως πρωταγωνιστή έναν Αφροαμερικανό ηθοποιό, τον Captain Benjamin Sisko του Avery Brooks.
Το “Deep Space Nine” διαδραματιζόταν σε ένα πολύ ενδιαφέρον μέρος του Γαλαξία μας, λαμβάνοντας χώρα ακριβώς δίπλα σε μια σκουληκότρυπα, και έτσι η σειρά ήταν γεμάτη με συγκρούσεις, από τη μάχη μεταξύ των Cardassians και Bajorans μέχρι τον πόλεμο μεταξύ της Ομοσπονδίας και της Ηγεμονίας.
- “Star Trek: Voyager”
Η 5η σειρά …172 επεισοδίων, και επτά σεζόν, που προβλήθηκαν από το 1995 έως το 2001. Το “Star Trek: Voyager” ξεκινάει το ταξίδι του στο Deep Space Nine και στη συνέχεια ακολουθεί την ιστορία της κυβερνήτη Kathryn Janeway της Kate Mulgrew (η πρώτη γυναίκα πρωταγωνίστρια στην ιστορία του “Star Trek”!) και του πληρώματός της που χάνονται και εγκλωβίζονται στο μακρινό τεταρτημόριο Δέλτα. Στα επεισόδια και τις περιπέτειες που ακολουθούν η ομάδα αγωνίζεται για έναν και μόνο στόχο: να επιστρέψει στην πατρίδα της. Με την πρωταγωνιστική ομάδα να βρίσκεται τόσο μακριά από το τεταρτημόριο Άλφα, οι συντελεστές του “Star Trek” βρίσκουν την ευκαιρία να εξαντλήσουν τη δημιουργικότητά τους τόσο στο κομμάτι της αφήγησης όσο και στο κομμάτι των ιστοριών παρουσιάζοντάς μας καταστάσεις και εξωγήινες φυλές που δεν είχαμε ξανασυναντήσει. - “Star Trek: Lower Decks”
Έκανε ντεμπούτο το 2020 και ήταν η πρώτη σειρά κινουμένων σχεδίων του franchise μετά το “Star Trek: The Animated Series” του 1973. Πέραν αυτής της ιδιαιτερότητας, η σειρά ξεχωρίζει επίσης επειδή επιλέγει να επικεντρωθεί περισσότερο στο προσωπικό του κατώτερου καταστρώματος αντί για τον κυβερνήτη και τα υψηλόβαθμα μέλη του πληρώματος. Έτσι οι σειρά μας χαρίζει μπόλικες διασκεδαστικές περιπέτειες που μπορεί να μην έχουν τόσο υψηλό διακύβευμα όσο οι άλλες ιστορίες, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως είναι λιγότερο απολαυστικές. Οι τρεις πρώτες σεζόν του “Star Trek: Lower Decks” είναι διαθέσιμες στο Paramount+ ενώ η τέταρτη μόλις έκανε το ντεμπούτο της, με τα δύο πρώτα της επεισόδια.
Η σειρά μας έφερε επίσης ένα crossover με το “Star Trek: Strange New Worlds” που αναμειγνύει τον live action κόσμο του “Strange New Worlds” με τον animated κόσμο του “Lower Decks”.
- “Star Trek: Prodigy“, η πρώτη 3D animated
Μας αφηγείται μια ιστορία που ξεκινά πέντε χρόνια μετά την επιστροφή του U.S.S. Voyager στη Γη. Σε αυτή την παιδική σειρά κινουμένων σχεδίων, μια ομάδα νεαρών εξωγήινων βρίσκει ένα εγκαταλελειμμένο διαστημόπλοιο του Starfleet ονόματι U.S.S. Protostar και προσπαθεί να φτάσει στην ομοσπονδία ταξιδεύοντας από το τεταρτημόριο Δέλτα στο τεταρτημόριο Άλφα.Οι οπαδοί του “Voyager” θα χαρούν να μάθουν ότι η Kate Mulgrew επιστρέφει στη σειρά κινουμένων σχεδίων ως Kathryn Janeway και όχι μόνο, δανείζοντας επίσης τη φωνή της σε έναν ολογραφικό σύμβουλο εκπαίδευσης έκτακτης ανάγκης, βασισμένο στη φιγούρα της πρώην κυβερνήτη του U.S.S. Voyager.
Η δεύτερη σεζόν του “Star Trek: Prodigy” ήταν προγραμματισμένη να κάνει την πρεμιέρα της αργότερα φέτος, αλλά τελικά η σειρά ακυρώθηκε τον Ιούνιο και αφαιρέθηκε εντελώς από την πλατφόρμα του Paramount+.
- “Star Trek: Picard”
Είναι “απόγονος” του “Star Trek: The Next Generation”, καθώς φέρνει πίσω τόσο τον Jean-Luc Picard του Partick Stewart, όσο και πολλά ακόμα πρώην μέλη του πληρώματός του, από την αγαπημένη σειρά. Η ιστορία διαδραματίζεται 20 χρόνια μετά τα γεγονότα του “Star Trek Nemesis” όπου βλέπουμε τον Picard να έχει αποσυρθεί από το Starfleet και να ζει στον αμπελώνα της οικογένειάς του στη Γαλλία. Για να μην μπούμε σε λεπτομέρειες, ορισμένα γεγονότα αναγκάζουν τον αγαπημένο μας αγέραστο κυβερνήτη να επιστρέψει στη δουλειά και τον οδηγούν σε ένα ταξίδι μέσα στο διάστημα και τον χρόνο που διαρκεί τρεις σεζόν και 30 επεισόδια.Η σειρά μπορεί να είχε τα σκαμπανεβάσματά της, αλλά μας έδωσε ένα τουλάχιστον διασκεδαστικό ταξίδι με πρωταγωνιστή τον Jean-Luc και την οικογένειά του – παλιά και νέα – που αποχαιρετά τον χαρακτήρα όπως του αξίζει. - “Star Trek: Discovery” : Σεζόν 3 και 4
Ενώ το “Star Trek: Discovery” ξεκινά περίπου 10 χρόνια πριν από το “Star Trek: The Original Series”, η σειρά αργότερα μεταπηδά 900 χρόνια στο μέλλον, στον 32ο αιώνα. Μετά τα γεγονότα της δεύτερης σεζόν, η Ομοσπονδία δεν είναι και στην καλύτερη κατάσταση ενώ η Κυβερνήτης Michael Burnham και το πλήρωμά της δουλεύουν σκληρά για να την επαναφέρουν στις δόξες της.
Το “Star Trek: Discovery” θα τελειώσει (;;) μετά την επερχόμενη πέμπτη σεζόν, η οποία θα κάνει πρεμιέρα στο Paramount+ μέσα το 2024.
Περισσότερα _φωτο+βίντεο
Εδώ
Ταινίες και σειρές του “Star Trek” franchise
με βάση την ημερομηνία κυκλοφορίας τους:
- “Star Trek: The Original Series” (1966 – 1969)
- “Star Trek: The Animated Series” (1973 – 1974)
- “Star Trek: The Motion Picture” (1979)
- “Star Trek II: The Wrath of Khan” (1982)
- “Star Trek III: The Search for Spock” (1984)
- “Star Trek IV: The Voyage Home” (1984)
- “Star Trek: The Next Generation” (1987 – 1994)
- “Star Trek V: The Final Frontier” (1989)
- “Star Trek VI: The Undiscovered Country” (1991)
- “Star Trek: Deep Space Nine” (1993 – 1999)
- “Star Trek: Generations” (1994)
- “Star Trek: Voyager” (1995 – 2001)
- “Star Trek: First Contact” (1996)
- “Star Trek: Insurrection” (1998)
- “Star Trek: Enterprise” (2001 – 2005)
- “Star Trek: Nemesis” (2002)
- “Star Trek” (2009)
- “Star Trek Into Darkness” (2013)
- “Star Trek Beyond” (2016)
- “Star Trek: Discovery” (2017 – Present)
- “Star Trek: Picard” (2020 – 2023)
- “Star Trek: Lower Decks” (2020 – Present)
- “Star Trek: Prodigy” (2021 – TBA)
- “Star Trek: Strange New Worlds” (2022 – Present)