Γράφει ο Νίκος Μόττας //
Σφόδρα ενοχλήθηκε η ναζιστική εγκληματική συμμορία των χρυσαυγιτών από τη δυναμική εμφάνιση στρατευμένων νέων στις εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Μέχρι και ερώτηση στη Βουλή έκανε ο υμνητής του Χίτλερ και του Μουσολίνι χρυσαυγίτης Παππάς, ζητώντας ουσιαστικά να υπάρξουν πειθαρχικές κυρώσεις.
Λογικό είναι να σκούζουν τα χρυσαυγίτικα αποβράσματα όταν βλέπουν κομμουνιστές στρατιώτες. Βλέπετε, για τους φασίστες, οι φαντάροι οφείλουν να είναι άβουλα όντα, πειθήνια όργανα του εθνικιστικού αυταρχισμού και αναλώσιμα «στρατιωτάκια» για τα επικίνδυνα σχέδια του ΝΑΤΟ.
Θέλουν τους έλληνες φαντάρους να είναι ανα πάσα στιγμή έτοιμοι να γίνουν «κρέας» για τα κανόνια των ιμπεριαλιστών και της ντόπιας αστικής τάξης. Τους θέλουν «ψαρωμένους», να «βαράνε προσοχή» στην σημαία του ΝΑΤΟ και μην αρθρώνουν κουβέντα για τα εγκλήματα των ευρωατλαντικών φονιάδων.
Άλλωστε, για τη ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής η συμμετοχή της Ελλάδας στα σχέδια του ΝΑΤΟ είναι στρατηγική επιλογή. Τσιράκια των ιμπεριαλιστών ήταν και είναι οι επονομαζόμενοι «εθνικιστές», παζαρεύοντας την αξιοπρέπεια και ανεξαρτησία του λαού μας στο παζάρι των ανταλλαγμάτων με τους μακελλάρηδες των λαών.
Ο φαντάρος που συμμετέχει σε αντιπολεμική διαδήλωση, που βγαίνει δημόσια και καταγγέλει την συμμετοχή της χώρας σε ΝΑΤΟικές ασκήσεις, που με υψωμένη τη γροθιά τιμά τους εργατικούς-λαϊκούς αγώνες, εκπροσωπεί τη λεβεντιά και τη μαχητικότητα των στρατευμένων νέων. Ξέρει ότι τα δικαιώματα του δεν σταματάνε στην πύλη του στρατοπέδου.
Γι’ αυτο αγωνίζεται με τους συντρόφους του, με ή χωρίς στολή, ενάντια στους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών και τις πολεμοκάπηλες κραυγές των ναζιστικών καθαρμάτων. Γιατί εχθροί δεν είναι οι γείτονες λαοί, αλλά οι φασίστες, οι βάσεις και οι ΝΑΤΟικοί.
____________________________________________________________________________
Νίκος Μόττας Γεννήθηκε το 1984 στη Θεσσαλονίκη. Είναι υποψήφιος διδάκτορας (Phd) Πολιτικής Επιστήμης, Διεθνών Σχέσεων και Ιστορίας. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Westminster του Λονδίνου και είναι κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων (Master of Arts) στις διπλωματικές σπουδές (Παρίσι) και στις διεθνείς διπλωματικές σχέσεις (Πανεπιστήμιο Τελ Αβίβ). Άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε ελληνόφωνα και ξενόγλωσσα μέσα.