Την άρνηση της διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης να βάλει προς συζήτηση το σχέδιο ψηφίσματος – απόφασης που έχει καταθέσει από τις 16 Νοέμβρη για μέτρα που πρέπει να λάβει ο ίδιος ο δήμος και όσα πρέπει να απαιτήσει από τη κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της τραγικής κατάστασης με τη πανδημία στη πόλη που μετρά χιλιάδες κρούσματα και δεκάδες νεκρούς, καταγγέλλει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Θεσσαλονίκης και σημειώνει:
«Το ψήφισμα ήταν τα αιτήματα των υγειονομικών πρώτης γραμμής και του λαού της πόλης για ενίσχυση των νοσοκομείων με υλικά, υποδομές και κυρίως προσωπικό, για επίταξη χωρίς καμιά αποζημίωση των ιδιωτικών κλινικών και λεωφορείων για αποσυμφόρηση του τραγικού ΟΑΣΘ, μαζικά τέστ, επαναλειτουργία των νοσοκομείων Λοιμωδών και “Παναγία”, απαλλαγή από δημοτικά τέλη των ανέργων – ημιαπασχολούμενων δημοτών, όχι μόνο των επιχειρήσεων.
Η διοίκηση του δήμου μετά από παλινωδίες και αλληλοσυγκρουόμενες υποσχέσεις, προφασιζόμενη αστείες, αστήρικτες διαδικαστικές δικαιολογίες, δεν συζήτησε το ψήφισμα ούτε στη συνεδρίαση της 17/11 ούτε σ’ αυτή της 22/11. Ανέβαλε και πάλι τη συζήτηση του για τις 30/11/2020. Δηλαδή οκτώ ακόμα μέρες αφωνίας του δήμου, με ότι αυτό σημαίνει σε καθυστερήσεις, αρνήσεις μέτρων από την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης, με δεκάδες νέα θύματα. Γι’ αυτό η “Λαϊκή Συσπείρωση” αποχώρησε από τη συνεδρίαση της 22/11/2020.
Είναι προφανές γιατί η διοίκηση του δήμου δεν θέλει τη συζήτηση για άμεσα μέτρα:
Αν τοποθετηθεί αρνητικά στα όσα ζητάνε οι υγειονομικοί και το ψήφισμα της “Λαϊκής Συσπείρωσης” θα εκτεθεί στο λαό.
Αν τοποθετηθεί θετικά θα εκτεθεί απέναντι στη “μαμά” κυβέρνηση χωρίς την έγκριση της οποίας δεν μπορεί να πάρει καν ανάσα.
Προτιμά την αφωνία κάνοντας πλάτες στη κυβέρνηση, τους φίλους της ιδιώτες κλινικάρχες (για την άρνηση των οποίων δεν βρήκε μια λέξη να πει).
Αν νομίζει ο δήμαρχος ότι με τη βοήθεια των φιλικών του ιδιοκτητών ΜΜΕ και τις μεθοδεύσεις θα σταματήσει τις φωνές αγωνίας και αγανάκτησης είναι βαθιά γελασμένος. Η αποσιώπηση, οι απαγορεύσεις σπάνε όταν υπερισχύει το δικαίωμα στην υγεία και τη ζωή. Τίποτα δεν διδάχτηκε από τη γελοιοποίηση των κυβερνητικών – αστυνομικών απαγορεύσεων στην επέτειο του Πολυτεχνείου;
Συμπέρασμα: Επί κ. Ζέρβα, ο Δήμος Θεσσαλονίκης δεν είναι μόνο υποκατάστημα της κυβέρνησης και πλασιέ επιχειρηματικών συμφερόντων. Με τη διατεταγμένη αφωνία του, συμβάλλει στην αύξηση των ήδη τεράστιων κινδύνων για τη πόλη».