1966 σαν σήμερα, οι Μπιτλς κυκλοφόρησαν το θρυλικό τους άλμπουμ με τίτλο «Ρεβόλβερ».
Πρόκειται για το έβδομο άλμπουμ του βρετανικού συγκροτήματος που έμεινε στην Ιστορία για τις πρωτοποριακές για την εποχή μεθόδους ηχογράφησης, αλλά και τις τεχνικές που εφάρμοσε το συγκρότημα μουσικά. Θεωρείται ένα από κορυφαία άλμπουμ των «σκαθαριών», αφού έφτασε αμέσως στο νούμερο ένα των τσαρτς τόσο στη Μεγάλη Βρετανία όσο και στις ΗΠΑ, ενώ έχει ψηφιστεί κατά καιρούς από μουσικά περιοδικά ως ένας από τους καλύτερους δίσκους όλων των εποχών.
Παραγωγός του άλμπουμ ήταν ο Τζον Μάρτιν, ενώ οι ηχογραφήσεις ξεκίνησαν στις 6 Απριλίου 1966 και ολοκληρώθηκαν στις 21 Ιουνίου του ίδιου χρόνου στα περίφημα στούντιο της «Άμπεϊ Ρόουντ». «Ανάστροφες κιθάρες» και διπλή καταγραφή ήχου είναι μερικές από τις νέες τεχνικές που εφαρμόστηκαν και κάνουν τον ήχο του τόσο ξεχωριστό. Περιέχει 14 τραγούδια, τα 11 εκ των οποίων φέρουν την υπογραφή του συνθετικού διδύμου Λένον – Μακ Κάρτνεϊ. Μερικά από τα πιο γνωστά κομμάτια του είναι το «Eleanor Rigby», που αποτελεί την «προσωπική εξομολόγηση» του Πολ Μακ Κάρτνεϊ, αλλά και το «Yellow Submarine», για το οποίο οι απόψεις σύλληψής του διίστανται. Σύμφωνα με μία εκδοχή, προέκυψε μετά από ένα «τριπάκι» με LSD του ντράμερ των «σκαθαριών» Ρίνγκο Σταρ, ενώ κατά μία άλλη εκδοχή η ιδέα βρέθηκε σε παιδικές ζωγραφιές του Τζον Λένον από τη δεκαετία του ‘50. Στο τραγούδι, που έγινε και ταινία κινουμένων σχεδίων αργότερα, συμμετέχουν ο Ντόνοβαν και ο κιθαρίστας των Rolling Stones, Μπράιαν Τζόουνς.
Αισθητή κάνει την εμφάνισή του ως συνθέτης ο Τζορτζ Χάρισον με τρία τραγούδια: «Taxman», «Love to You» και «I Want to Tell You». Το πιο γνωστό είναι το «Taxman», ένα πολιτικό τραγούδι που ασκεί κριτική στη φορολογική πολιτική του πρωθυπουργού και αρχηγού του κόμματος των Εργατικών, Χάρολντ Ουίλσον.
Το άλμπουμ κλείνει με το τραγούδι «Tomorrow Never Knows», ένα από τα πρώτα δείγματα ψυχεδελικής μουσικής, με πρωτοποριακές τεχνικές ηχογράφησης για την εποχή του. Το εξώφυλλο του άλμπουμ είχε επιμεληθεί ο Γερμανός μπασίστας και εικαστικός καλλιτέχνης Κλάους Βούρμαν, που ήταν φίλος των Μπιτλς από την εποχή που έπαιζαν στο «Σταρ Κλαμπ» του Αμβούργου.
Το περιοδικό Rolling Stone τοποθέτησε τον δίσκο στην τρίτη θέση στην λίστα με τα 500 καλύτερα άλμπουμ στην ιστορία της μουσικής ενώ τοποθετήθηκε πρώτο στο All Time Top 1000 Albums του Κόλιν Λάρκιν. Ο δίσκος ανέβηκε στην κορυφή των καταλόγων επιτυχιών και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, παραμένοντας στο βρετανικό # 1 για επτά εβδομάδες και άλλες έξι εβδομάδες στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου έχει βραβευθεί ως πενταπλά πλατινένιος.
Όλα τα κομμάτια είναι γραμμένα από τον Τζων Λένον και τον Πωλ ΜακΚάρτνεϋ, με τις εξαιρέσεις να αναφέρονται σε παρένθεση (Αρ. _ Tίτλος _Κύρια φωνητικά _Διάρκεια)
Α’ πλευρά
- “Taxman (Harrison)” Χάρισον _2:39
- “Eleanor Rigby” ΜακΚάρτνεϋ_2:08
- “I’m Only Sleeping” Λένον_3:02
- “Love You To (Harrison)” Χάρισον _3:01
- “Here, There and Everywhere” ΜακΚάρτνεϋ _2:26
- “Yellow Submarine” Σταρ _2:40
- “She Said She Said” Λένον _2:37
Β’ πλευρά
- “Good Day Sunshine” ΜακΚάρτνεϋ _2:10
- “And Your Bird Can Sing” Λένον _2:02
- “For No One” ΜακΚάρτνεϋ _2:01
- “Doctor Robert” Λένον _2:15
- “I Want to Tell You (Harrison)” Χάρισον _2:30
- “Got to Get You into My Life” ΜακΚάρτνεϋ _2:31
- “Tomorrow Never Knows” _Λένον 2:57