Την ακόμα βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στην ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία προωθεί η ελληνική κυβέρνηση, η οποία φαίνεται πως μεθοδεύει ακόμη και την υπογραφή μιας «συμφωνίας ασφάλειας» με το Κίεβο.
Αυτό προκύπτει από τη σημερινή συζήτηση του Έλληνα πρωθυπουργού, Κ. Μητσοτάκη με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντιμίρ Ζελένσκι και τα όσα αποκαλυπτικά ακολούθησαν.
Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, ο Κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως μίλησε με τον Ζελένσκι ενόψει της συνόδου κορυφής που ξεκίνησε σήμερα και σημείωσε ότι «Η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία» και πως «η επίσκεψή μου στην Οδησσό μού επισήμανε ακόμη περισσότερο την επείγουσα ανάγκη να αυξήσουμε τη βοήθειά μας».
Ακόμη αποκαλυπτικότερος ωστόσο, σχετικά με τα όσα πραγματικά αποφασίστηκαν στην περιβόητη συνάντηση της Οδησσού, ήταν ο Ουκρανός πρόεδρος ο οποίος έκανε λόγο για «συμφωνίες που επιτεύχθηκαν» κατά την πρόσφατη επίσκεψη Μητσοτάκη και προετοιμασίες την υπογραφή «διμερούς συμφωνίας ασφαλείας»!
Ο Ζελένσκι ανέφερε συγκεκριμένα:
«Μίλησα με τον Έλληνα πρωθυπουργό @Kmitsotakis σχετικά με την εφαρμογή των συμφωνιών μας που επιτεύχθηκαν κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Ουκρανία, καθώς και τη συνεχιζόμενη αμυντική μας συνεργασία, ιδιαίτερα όσον αφορά την ενίσχυση της αεράμυνας μας. Στις 6 Μαρτίου στην Οδησσό, ο Πρωθυπουργός Μητσοτάκης μπόρεσε να δει από πρώτο χέρι τη σημασία της αξιόπιστης προστασίας του ουρανού μας. Επιπλέον, τον ενημέρωσα για το ρωσικό χτύπημα στο Κίεβο σήμερα το πρωί. Συμφωνήσαμε επίσης να επιταχύνουμε τις εργασίες για μια διμερή συμφωνία ασφάλειας που βασίζεται στη Δήλωση του Βίλνιους της G7».
Επιβεβαιώνει… διαψεύδοντας το Μαξίμου
Μετά από το «κάρφωμα» του Ζελένσκι, η κυβέρνηση επιχειρεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, με «πηγές» του Μεγάρου Μαξίμου να υποστηρίζουν ότι «δεν υπάρχει καμία συμφωνία με την Ουκρανία για την αποστολή αμυντικού εξοπλισμού», χωρίς όμως να διαψεύδουν ότι υπογράφηκαν συμφωνίες,
Οι ίδιες πηγές ισχυρίζονται ότι «η συμφωνία, για την οποία μιλά ο Ουκρανός πρόεδρος στην ανάρτησή του, είναι η στρατηγική συμφωνία που καλούνται να συνομολογήσουν όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ για την ένταξη της Ουκρανίας» η οποία όπως ανέφεραν «δεν είναι καν έτοιμη».
Πηγή: 902.gr