Οι εκδόσεις Τόπος και το περιοδικό Ουτοπία με αφορμή την έκδοση του αφιερώματος του περιοδικού στην πεζογραφία τού Δημήτρη Χατζή συνδιοργανώνουν εκδήλωση την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου και ώρα 20.30
στο Polis Αrt Cafe
(Στοά του Βιβλίου, Πεσμαζόγλου 5 και Σταδίου)
Για το έργο τού Δημήτρη Χατζή μιλούν οι:
Μιχάλης Γκανάς
Γιάννης Δάλλας
Μάρω Δούκα
Συντονίζουν εκ μέρους της Συντακτικής Επιτροπής του περιοδικού οι:
Βασίλης Αλεξίου, Θανάσης Γκιούρας.
Ποιος ήταν ο Δημήτρης Χατζής
Ο πολυγραφότατος πεζογράφος Δημήτρης (Τάκης) Χατζής (1913 – 1981) γεννήθηκε στα Γιάννενα. Γιος του διηγηματογράφου, δημοσιογράφου – εκδότη της εφημερίδας «Ήπειρος», φοίτησε στο Ιόνιο Γυμνάσιο Αθήνας. Το 1930 ανέλαβε την έκδοση της «Ηπείρου».
Πρωτοεμφανίστηκε στα Γράμματα με ποιήματα («Νουμάς» 1931 και «Νέα Εστία» 1932). Το 1932 εντάχθηκε στο ΚΚΕ. Το 1936 εξορίστηκε στη Φολέγανδρο. Λίγους μήνες αργότερα αφέθηκε ελεύθερος. Στην κατοχή δημοσιογραφούσε στον παράνομο «Ριζοσπάστη» και ήταν μέλος της ομάδας του παράνομου σωζόμενου τυπογραφείου της ΚΕ του ΕΑΜ, στην Καλλιθέα, δημοσιογράφος και διορθωτής των εφημερίδων «Ελεύθερη Ελλάδα», «Απελευθερωτής» και άλλων εντύπων που έβγαζε το τυπογραφείο. Αργότερα δούλεψε στο τυπογραφείο του Βουνού. Το 1947 επιστρατεύτηκε στα Γιάννενα. Το Μάρτη του 1948 κατέφυγε στο ΔΣΕ, στου οποίου τα έντυπα δημοσίευε διηγήματα και ανταποκρίσεις. Από το 1949 έζησε σε διάφορες σοσιαλιστικές χώρες. Σπούδασε Βυζαντινολογία και δίδαξε Νεοελληνική Λογοτεχνία στο Πανεπιστήμιο της Βουδαπέστης. Στην προσφυγιά δημοσίευε κείμενά του στο περιοδικό «Πυρσός» και εξέδωσε αρκετά έργα του. Το 1974 επαναπατρίστηκε. Έγινε επισκέπτης καθηγητής Νεοελληνικής Λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο Πάτρας, αλλά σύντομα αποπέμφθηκε από το υπουργείο Παιδείας. Από το 1980 έως το θάνατό του, 1981, εξέδιδε το περιοδικό «Πρίσμα», με αντικείμενο την παγκόσμια Λογοτεχνία (Πηγή βιογραφικού: Ριζοσπάστης)