Βασίλης Λογοθετίδης, ένας μοναδικός και ανεπανάληπτο ηθοποιός, που ακόμα και σήμερα δε χορταίνουμε να βλέπουμε τις ταινίες που πρωταγωνίστησε.
Γεννημένος το 1898 στο Μυριόφυτο της Ανατολικής Θράκης, σπούδασε στην Κωνσταντινούπολη, όπου έκανε και την πρώτη του θεατρική εμφάνιση το 1915 σε ερασιτεχνική παράσταση. Στην Αθήνα ήρθε το 1918 και την επόμενη χρονιά, σε ηλικία 22 χρόνων, συνεργάζεται με το θίασο της Μαρίκας Κοτοπούλη. Η Κοτοπούλη διέκρινε την κωμική του στόφα και δεν είχε άδικο.
Από το 1947 μέχρι και τον πρόωρο θάνατό του, το 1960, στους προσωπικούς θιάσους που δημιουργούσε έδινε μεγαλύτερο βάρος στο σύγχρονο ελληνικό έργο, παίζοντας τα σημαντικότερα έργα των Ψαθά, Ρούσσου, Τζαβέλλα, Φωτιάδη, Καγιά, Σπύρου Μελά και κυρίως των Σακελλάριου – Γιαννακόπουλου. Μεγάλες επιτυχίες του: «Οι Γερμανοί ξανάρχονται», «Ενας ήρως με παντούφλες», «Δεσποινίς ετών 39», «Προς Θεού μεταξύ μας», «Ενας βλάκας και μισός» κ.ά.
Έπαιξε μόνο σε 12 κινηματογραφικές ταινίες, αλλά άφησε εποχή με τις θεατρικές του ερμηνείες. Συμμετείχε σε περισσότερες από 110 ελληνικές κωμωδίες και σε πάνω από 200 ξένα θεατρικά έργα.
Στο θέατρο μπήκε κατά τύχη. Όπως γράφει η Φίνος Φίλμ, ο νεαρός Λογοθετίδης είχε φύγει από την Κωνσταντινούπολη με την κοπέλα του, αφού οι γονείς τους βάζανε εμπόδια στη σχέση τους. Άστεγοι και χωρίς χρήματα, βρήκαν καταφύγιο στον θίασο Κοτοπούλη, που εκείνη την εποχή αναζητούσε ηθοποιούς! Έμεινε εκεί για περίπου 30 χρόνια…
Χαμηλών τόνων άνθρωπος, που όμως μεταμορφωνόταν σε μια πληθωρική παρουσία μόλις πατούσε το πόδι του πάνω στη σκηνή. όπως έγραψε ο Ι.Μ. Παναγιωτόπουλος, «υπήρξε ο άνθρωπος του λαού, που ένιωσε τον λαό και που έπαιξε για τον λαό»…
Το απόγευμα της 20ης Φεβρουαρίου 1960, ο Λογοθετίδης ετοιμαζόταν να πάει στο θέατρο, όπου πρωταγωνιστούσε στην παράσταση «Ο τελευταίος τίμιος». Την ώρα που ξυριζόταν, έπαθε καρδιακή προσβολή. Η οικιακή βοηθός άκουσε έναν ασυνήθιστο θόρυβο και έτρεξε στο μπάνιο, όπου τον βρήκε νεκρό. Ο ηθοποιός τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε πρόβλημα με την καρδιά του….
Η σορός του τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα και η κηδεία του έγινε δημοσία δαπάνη. Στο «τελευταίο του ταξίδι» συνόδευσαν τον ηθοποιό 50.000 άτομα.